maandag 16 juli 2012

Chalabre - Carcasonne 60 km 2:50 fietstijd

Over de D620 ga ik van Chalabre naar Limoux nog steeds over het parcours van de Tour van gisteren. Het is heuvelachtig geworden en 10 kilometer voor Limoux komen de eerste wijnvelden in zicht: de Languedoc. In Limoux zijn ze de laatste resten van de start van de etappe van gisteren aan het opruimen. Het landschap krijgt een voornamelijk mediterraan karakter met grove den, cipressen en luid getsjirp van de krekels. De cité van Carcasonne is al van ruime afstand zichtbaar en ik vind een hotel net onder de heuvel zodat ik makkelijk de cité kan bezoeken (een aanrader!!).
Dit is mijn laatste etappe van de 100 cols voor dit jaar. Ik zit 3 weken op de fiets, heb enorm genoten maar het thuisfront is er ook nog.
Ik heb zowel qua afstand als hoogtemeters de helft van de 100 cols route er op zitten. Ik heb 2021 km van de route gefietst en bijna 30 km aan hoogtemeters weg getrapt.

Col(letje)s:
Col de St.Benoit
Col de L'Espinas
Col d'al Bosc
Col du Loup

3 opmerkingen:

 1. Goed gedaan jochie ;-) Een hele prestatie, petje af. Nu rustig aan naar huis om volgende week op vakantie te gaan en lekker uit te rusten! We zullen zeker een glaasje drinken op je prestatie. Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jur
  Knap gedaan. ik heb je ervaringen met veel plezier gevolgd. Goede keuze zo vlak na de Pyren neeen.....Volgens mij heb je de dagen na de Marie Blanque door het feest van de herkenning gereden,

  Fijne vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben trots op je..wanneer weer thuis?

  Bert

  BeantwoordenVerwijderen