woensdag 18 juli 2012

Weer thuis....

Ik ben weer thuis en type dit verslag op mijn desktop.
Op dinsdag bij het vliegveld van Carcassonne een huurauto geregeld bij Hertz. Ik vertrek om 9:15 met de bedoeling 's avonds de auto in te leveren bij de Hertz vestiging in Straatsburg. Geen problemen behalve het laatste stuk in Straatsburg waar ik naar het station moet (La Gare volgen) maar ze de weg hadden afgesloten en ze me naar het oude centrum stuurden. Mijn huurauto had wel een ingebouwde routeplanner (TomTom) maar bij het invoeren van het adres kon ik alleen maar een Cyrillisch toetsenbord gebruiken (waarschijnlijk zo door Russen ingesteld die voor mij de huurauto hadden). Met geen mogelijkheid kon ik het op een "normaal" toetsenbord terugzetten. In arren moede een Duitser naar de weg gevraagd. Hij zei dat het onmogelijk uit te leggen was hoe je bij het station moest komen met al die eenrichtingswegen in het centrum. Daarom vroeg ik of hij naast mij wilde gaan zitten en zo met zijn aanwijzingen bij het station te komen. Hij was zo aardig dit te doen (ik heb hem uitgebreid bedankt) en met zijn hulp bij het station en de Hertz vestiging gekomen. Na inlevering van de auto snel een hotel bij het station gevonden om daarna de oude binnenstad te bezoeken en te eten bij de kathedraal.
Vandaag (= woensdag) ben ik met de trein van Straatsburg naar Saverne gegaan (half uurtje), heb ik mijn auto opgepikt en om 17:00 kwam ik in Maarssen aan. Een blije hereniging en volgens Agnes ben ik flink afgevallen.
Ergo, als je wilt afvallen gooi je je Weight-Watchers schema in de prullenbak, ga je de 100 cols fietsen, geniet je met volle teugen, eet je zo veel als je kunt en val je toch af.

Hann: je gelukspoppetje heeft gewerkt, behalve een gebroken zadelpen bout heb ik geen malheur gehad, zelfs geen lekke band. Ik laat hem voortaan gewoon continu op de remkabel bij mijn stuur zitten.

1 opmerking:

  1. Blij dat je veilig en gezond (hoewel wat kilo's lichter) weer thuis bent. Binnenkort kun je ons alles nog eens rustig vertellen.
    Misschien moet ik ook maar eens een paar van die bergjes beklimmen op de fiets om daar wat kilo's achter te laten. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen